Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с индикатора на багажника 166

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Благодаря на всички за съдействието.Като се пооправи времето мисля да извадя въпросните кабели в багажника да ги видя как са. От доста време не ми свети плафона в багажтика и нищо чудно кабела за него да прави тоя мизерия.
    Алфа 166 JTD 136к.с + чип

Comment

Незнам за другите алфи но при моята няма бутон и индикация за отворен преден капак
      И аз не знам на всички ли е така,ама и на моята няма бутон и индикация за преден капак.
      ...
      155 1,6 TS 16V `96
      166 2,4 JTD `99
      147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

нЕма лампичка за преден капак. А на теб колега щом не ти свети плафона - търси една жълта "жичка" в снопа. Между другото имай в предвид, че едно и също "нещо" кара плафона да светка и "казва" отпред на таблото, че багажника е отворен. Казвам "нещо" `щото пущината се оказа не обикновен изключвател както е на нормалните коли, а потенциометър... ма нали все пак караме АЛФА
        AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Първоначално публикувано от kiko73 Покажи съобщение
          нЕма лампичка за преден капак. А на теб колега щом не ти свети плафона - търси една жълта "жичка" в снопа. Между другото имай в предвид, че едно и също "нещо" кара плафона да светка и "казва" отпред на таблото, че багажника е отворен. Казвам "нещо" `щото пущината се оказа не обикновен изключвател както е на нормалните коли, а потенциометър... ма нали все пак караме АЛФА
          Хубаво ама на мен плафона не ми свети сигорно вече трети месец. Така че май не е свързан с индикатора и горенето на бушона. Ама знае ли човек.

Comment

Първоначално публикувано от ihalachev Покажи съобщение
            Хубаво ама на мен плафона не ми свети сигорно вече трети месец. Така че май не е свързан с индикатора и горенето на бушона. Ама знае ли човек.
            да но в този сноп жици са около 10 на брои, и като има 3-4 скасани си дават на касо и става една дискотека по таблото мн е вероятно това да е проблема, ако не си погледнал линка които ти пратих го погледни там колегите са качили снимки.
            Last edited by sonchev; d.m.y г., 19:07.
            мисли, преди да дейсваш !!!

Comment

Значи и на мен не ми светеше плафона - след като му проверих релето, бушона и крушката в изблик на бяс раздърпах яко шлауха на капака и ЦЪК - релето задейства и плафона светна. Като извадих шлаухата и разрових кабелите - с изключение на този за плафона, който беше напълно прекъснат останалите бяха с напукана изолация и повечето се държеха на по 1-2-3 жички. Така и беше станала "цветомузиката".
              AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Първоначално публикувано от sonchev Покажи съобщение
                да но в този сноп жици са около 10 на брои, и като има 3-4 скасани си дават на касо и става една дискотека по таблото мн е вероятно това да е проблема, ако не си погледнал линка които ти пратих го погледни там колегите са качили снимки.
                Погледнах линка благодаря.Като се оправи времето ше видя кабелите и ще споделя.Още веднъж благодаря.

Comment

Working...
                X